lördag 28 januari 2012

Lingonlimpa

Om ni gillar rågbröd eller inte gillar det för att ni tycker det blir lite torrt så lovar jag att ni gillar denna råg lingonlimpa! Lingonsylten gör den jätte saftig och fin och lätt att baka är den också!

 
2 st

50g jäst
1/2 msk honung
3dl vatten
1tsk salt
2dl lingonsylt
9dl fint rågmjöl
4dl vetemjöl

1. Smula jästen och ljumma vattnet och honungen. Häll det över jästen och rör tills jästen löst sig.

2. Blanda i övriga ingredienserna och arbeta degen smidig. Spara lite vetemjöl till utbakningen. 

3. Dela degen i två delar och forma till en limpa lägg dem i smorda formar och låt jäsa till dubbelstorlek ca 45 min.

4. Grädda i 175 grader ca i timme i nedre delen av ugnen.

5. Linda in i handuk och låt det svalna.


Inga kommentarer: